Oldalak

szombat, szeptember 14, 2013

Ferenc pápa a Kereszt misztériumáról

A kereszt misztériuma nagy titok az ember számára. Csak az imán és a könnyeken keresztül megközelíthető – állapította meg Ferenc pápa szombat reggeli szentmiséjén a Szent Márta-ház kápolnájában. Ezen a napon ünnepli az Egyház Szent Kereszt felmagasztalását.

A Kereszt misztériumában találjuk meg az ember és az Isten történetét, amelyet az egyházatyák összegeztek a paradicsomi jó és a rossz tudás fájának illetve a kereszt fájának összehasonlításában.

A tudás fája sok rosszat eredményezett, a Kereszt fája viszont az üdvösséghez és az egészséghez vezet el bennünket, megbocsátja azt a sok rosszat. Ez az emberi történelem útja, hogy megtaláljuk a Megváltó Jézus Krisztust, aki szeretetből adja életét értünk. Isten nem azért küldte Fiát a világba, hogy elítélje azt, hanem hogy a világot üdvözítse Jézus által. A Kereszt fája mindannyiunkat megment a másik fa következményeitől. Annál a fánál kezdődött ugyanis az önelégültség, a büszkeség, a mindentudás akarásának gőgje, és az a feltevés, hogy mi vagyunk a világ egyedüli bírái. Ez az ember története: út az egyik fától a másikig – hangsúlyozta Ferenc pápa...

A folytatás az alábbi linkre kattintva érhető el
Ferenc pápa a Kereszt misztériumáról

Nincsenek megjegyzések: