Oldalak

péntek, július 12, 2013

„Bízom benned”

A szerzetesnövendékek, novíciusok, novíciák és papnövendékek római találkozójának magyar résztvevői is voltak. Berecz A. Beáta OP beszámolóját olvashatjuk. A képen a domonkos nővérek és a szociális testvérek csapata.
 
A hit éve kapcsán az elmúlt napokban, július 4. és 7. között kivételes ajándékot kaphattunk, szerzetesnövendékek és szeminaristák a világ minden részéről. Római zarándoklatunkat, melyen mintegy hatezren vettek részt, XVI. Benedek pápa kezdeményezte. A találkozó mottója – „Bízom benned” – egyrészt arra a lelkületre szólított fel, amellyel mindannyian tartozunk Istennek, ezen túl emlékeztetett bennünket arra, hogy az Úr számít ránk szőlőjében, s azért találkoztunk most itt, az Örök Városban, hogy megtanuljunk figyelni erre. Magyarország szerzetesnövendékei és növendéknevelői közül többen jelen voltunk ezen a négy napon, a szociális testvérek és a domonkos nővérek pedig nagyobb csoporttal. 

Július 4-én, csütörtök délután körmenettel kezdődött zarándoklatunk: az Angyalvártól indulva a Szent Péter téren lévő obeliszknél mindannyian megvallottuk a hitet saját nyelvünkön a nicea-konstantinápolyi hitvallás szavaival, aztán a mindenszentek litániája közben érkeztünk Szent Péter sírjához, tanúságot téve arról, hogy Isten képes megragadni bennünket, fiatalokat ma is, egészen addig, hogy kegyelméből az apostolok buzgóságával követhessük őt. A nyitóbeszédben Rino Fisichella érsek, az Új Evangelizáció Pápai Tanácsának elnöke kiemelte, hogy tanúságtételünk nem csupán a világnak szól, hanem nekünk is, hogy lelkileg folyamatosan megújulva növekedhessünk meggyőződésünkben, hitünkben. Szent Péter sírjánál imádkozva és közbenjárását kérve átélhettük, hogy valóban igaz, amit az apostol elénk élt: nincs saját erőnk, amelyre támaszkodhatunk, Isten kegyelméből vagyunk az úton, aki nem veszi el gyengeségeinket, hanem betölti azokat teremtő erejével.

Nincsenek megjegyzések: