kedd, június 18, 2013

Találkozás Jézussal a szent helyeken

Gyürki László pápai prelátus, szentföldkutató azon kivételezett személyek egyike, aki eddigi élete során többször ellátogatott a kereszténység legszentebb helyére, a Szentföldre. Számos írás jelent már meg tőle e témával kapcsolatban.
A Szent Pál útjain című könyv Pál apostol tevékenységét és útjait követve bepillantást enged a kereszténység első időszakának küzdelmeibe. A Magyar zarándokok és emlékek a Szentföldön című munka viszont a magyar uralkodók és zarándokok néhol küzdelmes szentföldi útjait veszi sorra. A Találkozás Jézussal a szent helyeken ezúttal lelki zarándoklatra invitálja az Olvasót. Egyfajta útikönyvnek is tekinthetjük e kiadványt. Aki már járt a Szentföldön, mintegy újra felelevenítheti, összefoglalhatja élményeit, aki pedig még nem, bizonyára kedvet kap az utazáshoz.
Gyürki atya először a táj földrajzi adottságaival ismerteti meg olvasóját, több helyen utalva arra, hogy a Szentföld 2000 évvel ezelőtti és mai képe jócskán különbözik egymástól. 

Folytatás az alábbi linken 

Találkozás Jézussal a szent helyeken

Nincsenek megjegyzések:

Szent György búcsú - Esztelnek

A Szent György vértanú tiszteletére szentelt kolostor és templom búcsú ünnepét szerdán, április 24-én, de. 11 órakor tartjuk.  Az ünnepi sze...