kedd, június 18, 2013

Ferenc pápa: Ha megbocsátunk ellenségeinknek, jobban hasonlítunk Jézushoz

A szertartáson koncelebrált Giuseppe Versaldi bíboros, és a hívek soraiban jelen volt a Szentszék gazdasági ügyeinek prefektúráján, illetve a Vatikáni Múzeumokban dolgozó alkalmazottak egy csoportja.
Hogy szerethetjük ellenségeinket? Homíliájában Ferenc pápa éles kérdéseket vetett fel, az emberiség egyes drámáira utalva. Hogy lehet szeretni azokat, akik bombázásról és sok ember meggyilkolásáról döntenek? Hogy lehet szeretni azokat, akik pénzimádatból megengedik, hogy az idősekhez ne jussanak el a gyógyszerek és hagyják meghalni őket? Vagy azokat, akik csak saját érdeküket, a hatalmat keresik, és sokat ártanak? Nehéz dolognak tűnik az ellenség szeretete, de Jézus ezt kéri tőlünk. Ezekben a napokban a liturgia Jézus törvényének felfrissítéséről beszél: a Sínai-hegyen kapott törvénytől a nyolc boldogság törvényéig jutunk el. Mindannyiunknak vannak ellenségei, de végül is mi is ellenségeivé válhatunk másoknak, ha nem akarunk jót nekik – állapította meg Ferenc pápa.

Folytatás az alábbi linken 
Ferenc pápa: Ha megbocsátunk ellenségeinknek, jobban hasonlítunk Jézushoz

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...