kedd, május 14, 2013

Az Egyház növekszik a világban, elsősorban Afrikában és Ázsiában

Az Egyház növekszik a világban, elsősorban Afrikában és Ázsiában, ezzel szemben Európában továbbra is negatív jeleket regisztrálnak. Ez derül ki a 2013-as Pápai Évkönyvből, amelyet hétfőn délelőtt mutatott be a Szentatyának Tarcisio Bertone bíboros államtitkár és Angelo Becciu érsek, az Államtitkárság Általános Ügyek részlegének helyettese.

Az évkönyv kiadását Vittorio Formenti prelátus, az Egyház statisztikai központi irodájának megbízottja és Enrico Nenna professzor vezetésével állították össze. Egyben bemutatásra került a 2011-es Egyházi Statisztikai Évkönyv is.
Ferenc pápa köszönetet mondott a kötetekért, érdeklődött a bemutatott statisztikák iránt. Háláját fejezte ki mindazoknak, akik részt vettek összeállításukban. A Pápai Évkönyvben két helyen kerül említésre XVI. Benedek neve. Egyszer a pápák között, majd a római egyházmegyének szentelt oldalon, mint nyugalmazott pápa.

A 2011-es statisztikák alapján a katolikusok száma a világban 1 milliárd 214 millió, 2010-ben egymilliárd 196 millióan voltak. 1,5%-kal nőtt, amely kicsit magasabb, mint a Föld lakosságának növekedési aránya, ami 1,23%.

Folytatás az alábbi linken
Az Egyház növekszik a világban, elsősorban Afrikában és Ázsiában

Nincsenek megjegyzések:

Nagycsütörtök: a legnagyobb szeretet pillanatai a legnagyobb árulás alkalmaivá is válhatnak

Lábmosás március 28., csütörtök Jn 13,1-15 Galaczi Tibor SP elmélkedése Fájdalmas tapasztalatunk, hogy nagyon sokszor az emberi életben a le...