kedd, március 19, 2013

„Közülünk való vagy”

Carballo atyának, a ferences rend generálisának, az USG (Férfi Általános Szerzetes Elöljárók Uniója) elnökének levele Ferenc pápához
 
Szentatya! A szerzetes és megszentelt élet háladalt énekel az Úrnak, miután hírét vettük az egyetemes egyház atyjává és pásztorává választásod hírét. A megválasztásod előtti napokban a világ összes szerzetese és megszentelt személye esdekelve kérte az Urat, hogy szíve szerinti pásztort adjon. Ma a Szent Péter téren százával voltak ott szerzetesek és megszentelt személyek, mindenféle korosztályból, nemzetből és kultúrából a Habemus Papam örömhírére várakozva. És amikor meghallottuk nevedet, meghallgattuk szavaidat és láttuk első megjelenésed gesztusait: örömmel és reménnyel telt meg a szívünk. 

Számíthatsz a szerzetes és a megszentelt életre. Ismered jól, hiszen közülünk való vagy. Szereted ezt az életet, hiszen a tied is. Ismered gyengeségeinket és lehetőségeinket. Segíts bennünket tanításoddal, Szentatya, hogy teljesen meg tudjuk élni hivatásunkat és küldetésünket az egyházban és a világban, hűségben Krisztushoz, az evangéliumhoz, karizmáinkhoz és a mai emberekhez. Taníts meg bennünket, Szentatya, azzal az egyszerűséggel és radikalitással megélni az evangéliumot, amellyel Szent Ferenc megélte, hogy így Isten Szegénykéjéhez hasonlóan mi is újjáépíthessük az egyházat.
Minden szerzetes és megszentelt személy nevében a Férfi Általános Szerzetes Elöljárók Uniója elnökeként köszöntelek és – ha megengeded – gyermeki szeretettel és tisztelettel ölellek. Hosszú út áll előtted, mely nem lesz mindig könnyű. Mi szeretettel és engedelmesen követünk.
Minden szerzetes és megszentelt személy nevében biztosíthatlak alázatos és tiszteletteljes imánkról, és kérem, Szentatya, apostoli áldásodat.

Gyermeki tisztelettel Jézus Krisztusban:
Fr. José Rodríguez Carballo ofm
miniszter generális
Róma, 2013. március 13.

Fordította: Tőzsér Endre SP - GratuitasForrás: www.ofm.org

Nincsenek megjegyzések:

Sárkányölő Szent György vértanú – Ferences templom és kolostor védőszentje – Esztelnek

A fölséges és dicsőséges Isten kegyelméből megünnepelhettük templomunk, kolostorunk és templomi közösségünk védőszentjének, Sárkányölő Szent...