Oldalak

csütörtök, március 14, 2013

Az új pápa hálaadó imája a Santa Maria Maggiore-bazilikában

Ferenc pápa csütörtökön reggel látogatást tett a Santa Maria Maggiore római bazilikában, majd korábbi szálláshelyén kifizette költségeit, és visszatért a Vatikánba.
Csütörtökön reggel 8 órakor a római bazilikához hajtatott, hogy lerója tiszteletét Szűz Mária kegyképe előtt, ahogy azt szerdán este bejelentette a híveknek a Szent Péter-bazilika központi erkélyéről mondott első szavaiban. A pápát elkísérte Georg Gänswein érsek, a Pápai Ház prefektusa és Leonardo Sapienza atya. Nagyon rövid látogatásról volt szó, amely során Ferenc pápa visszavonult imádkozni a Szűz Mária-oltár előtt.

Federico Lombardi, szentszéki szóvivő a csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján további részletekről számolt be a látogatás kapcsán az újságíróknak. A bazilika főpapja, Santos Avril y Castilló érsek és római helynöke kísérte, és a bazilika káptalanja, a gyóntatók, az ott dolgozó személyzet fogadta. A pápa a Salus Populi Romani-kegykép kápolnájába ment egy csokor virággal, amelyet elhelyezett az oltáron. Majd térdre borulva, aztán ülve még 10 percig imádkozott a Szűz Mária-kép előtt. Köszöntötte a kápolnában jelenlevőket, a káptalan tagjait, a gyóntatókat és a szerzeteseket...

A folytatás az alábbi linken

Az új pápa hálaadó imája a Santa Maria Maggiore-bazilikában

Nincsenek megjegyzések: