csütörtök, március 14, 2013

Argentína üdvözli Ferenc pápát

A bíborosok a világ másik végére mentek el Ferenc pápáért – írja a Clarin argentin napilap. Cristina Fernandez de Kirchner államfő és a Club Atlético San Lorenzo fejezték ki elsőként örömüket Jorge Antonio Bergoglio megválasztása felett.
Cristina Fernandez de Kirchner gratuláló sorokat küldött Ferenc pápának. Kirchner azt írta, az argentin kormány kívánsága, hogy az új pápa pasztorális munkája az igazságosság, egyenlőség, testvériség és az emberiség békéje érdekében gyümölcsöző legyen.
Az argentin sajtóról körképet összeállító Kathpress rámutat arra, hogy Bergoglio bíboros viszonya a jelenlegi államfőhöz és elődjéhez, a 2010-ben elhunyt férjéhez, Nestor Kirchnerhez távolságtartó volt. A La Gaceta napilap szerint Bergoglio folyamatos mérsékelt kritikát gyakorolt a kirchnerizmussal szemben.
Gyorsan reagált az argentin Club Atlético San Lorenzo is Ferenc pápa megválasztására. Közzétették az új egyházfő fényképét a klub címerével. Jorge Mario Bergoglio bíboros a San Lorenzo szurkolója. Ő az első dél-amerikai és az első argentin pápa – írta a klub a Twitteren.

A folytatás alább

Argentína üdvözli Ferenc pápát

Nincsenek megjegyzések:

Tanú, aki személyes tapasztalatból tesz kijelentést – Húsvét 3. vasárnapja

Szentírási részek: ApCsel 3,13-15.17-19. // Lk 24,35-48 A mai szentírási részekben kétszer is elhangzik a „tanú” szó. Először Péter ajkán. A...